Πρόγραμμα Δημιουργίας XML Sitemap
Γεννήτρια XML Sitemap
Αντιγράψτε τον κώδικα και δημιουργήστε το πρόγραμμα.
Εισαγωγή
Ένας χάρτης ιστότοπου είναι μια σελίδα ή ένα αρχείο που παραθέτει τη δομή και το περιεχόμενο του ιστότοπού σας, βοηθώντας τους χρήστες και τις μηχανές αναζήτησης να κατανοήσουν τις πληροφορίες στον ιστότοπό σας και να βοηθήσουν στην πλοήγηση.
Παρόλο που αυτή η σελίδα έχει τίτλο "Πρόγραμμα Δημιουργίας XML Sitemap", η τρέχουσα σελίδα δεν είναι εργαλείο για τη δημιουργία χαρτών ιστότοπου.
Σε αυτήν τη σελίδα, θα βρείτε τον κώδικα για τη δημιουργία και την ανάκτηση ενός χάρτη ιστότοπου σε μορφή XML. Ανεβάστε τον κώδικα παρακάτω στο διακομιστή του ιστότοπού σας και εκτελέστε το πρόγραμμα όταν χρειάζεστε έναν XML χάρτη ιστότοπου για τον ιστότοπό σας. Έχετε την ελευθερία να τροποποιήσετε τον κώδικα. Αισθανθείτε ελεύθεροι να τον χρησιμοποιήσετε.
Αποποίηση Ευθύνης
Ανάλογα με τη δομή του ιστότοπό σας, υπάρχει η πιθανότητα ότι αυτό το πρόγραμμα ενδέχεται να μην δημιουργήσει επιτυχώς έναν χάρτη ιστότοπου.
Το πρόγραμμα υποθέτει ότι ο ιστότοπος δημιουργείται χρησιμοποιώντας το UTF-8. Ωστόσο, ακόμη και αν όλο το περιεχόμενο είναι σε UTF-8, ενδέχεται να μην λειτουργήσει εάν οι ετικέτες HTML δεν ταιριάζουν με το πρότυπο του προγράμματος.
Κίνδυνοι
Αυτό το πρόγραμμα είναι σχεδιασμένο να εκτελείται σε ένα περιβάλλον διαδικτύου. Συνεπώς, συνδέονται με αυτόν τους ακόλουθους κινδύνους.
- Κίνδυνος παρέμβασης τρίτων: Κακόβουλοι τρίτοι μπορεί να εκτελέσουν το πρόγραμμα PHP, πιθανόν αλλάζοντας τη ρίζα.
- Επίδοση διακομιστή: Με πολλά αρχεία/καταλόγους, ενδέχεται να καταναλώσει χρόνο και μνήμη, επηρεάζοντας το φόρτο του διακομιστή.
- Επίδραση στο Googlebot: Κατά την αναφορά του Googlebot στον χάρτη ιστότοπου, εάν το πρόγραμμα εξερευνηθεί κατά τη συγγραφή, ενδέχεται να μην φτάσουν σωστές πληροφορίες στο bot.
Μέτρα που λαμβάνονται
Έχουμε λάβει τα ακόλουθα μέτρα για να μειώσουμε τον κίνδυνο:
- Αποθήκευση των δημιουργημένων αρχείων: Για ενισχυμένη ασφάλεια του δημιουργημένου αρχείου χάρτη ιστότοπου, το πρόγραμμα ακολουθεί αυτά τα βήματα:
- Προσωρινή αποθήκευση: Τα αρχεία χάρτη ιστότοπου αποθηκεύονται αρχικά προσωρινά σε θέση έξω από τον κατάλογο ρίζας, εμποδίζοντας την άμεση εγγραφή ή παρέμβαση από κακόβουλους τρίτους στο διακομιστή ιστού.
- Μετονομασία αρχείου: Το δημιουργημένο αρχείο χάρτη ιστότοπου μετονομάζεται μετά την προσωρινή αποθήκευση, μειώνοντας τον κίνδυνο παρέμβασης με την αλλαγή του αρχικού ονόματος αρχείου.
Μέτρα που πρέπει να ληφθούν
Για να μειώσετε τον κίν δυνο, παρακαλούμε σημειώστε τα παρακάτω:
- Διαγραφή αρχείου προγράμματος: Μετά τη δημιουργία του χάρτη ιστότοπου, αφαιρέστε άμεσα το ανεβασμένο αρχείο προγράμματος από τον διακομιστή.
- Εκτέλεση σε ασφαλές περιβάλλον: Να είστε προσεκτικοί όταν τοποθετείτε αρχεία σε απομακρυσμένους διακομιστές και να σκεφτείτε την εκτέλεσή τους τοπικά αν νομίζετε ότι υπάρχει κίνδυνος.
- Παρακολούθηση φόρτου: Αν ο φόρτος του διακομιστή αυξηθεί, σταματήστε αμέσως τη χρήση για να αποφευχθούν προβλήματα απόδοσης.
- Μέτρα για το Googlebot: Μετά τη δημιουργία του χάρτη ιστότοπου, επιβεβαιώστε την επιτυχή εξερεύνηση στο Google Search Console. Λάβετε υπόψη την εκκίνηση της εξερεύνησης χειροκίνητα εάν είναι απαραίτητο.
- Εκτός αν έχετε ένα πρόσθετο δημιουργίας χάρτη ιστότοπου όπως το WordPress, θα πρέπει να δημιουργήσετε τον χάρτη ιστότοπου μόνοι σας. Σε αυτήν την περίπτωση, παρακαλούμε χρησιμοποιήστε τον κώδικα που παρουσιάζεται εδώ.
- Λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τη δομή του χάρτη ιστότοπου και την ανάγκη του μπορούν να βρεθούν σε πολλές ιστοσελίδες, επομένως παραλείπονται εδώ, παρέχοντας μόνο τον κώδικα PHP.
- Κάθε στοιχείο στον κώδικα έχει σχόλια. Επιλέξτε τη μέθοδο που σας ταιριάζει.
- Το δημιουργημένο αρχείο XML (.xml) φαίνεται σαν το παρακάτω, παρέχοντας ένα δείγμα με τα ελάχιστα απαιτούμενα στοιχεία για την εγγραφή στο Google. Επιπλέον, μπορείτε να ανακτήσετε "Τίτλο Σελίδας," "Συχνότητα Αλλαγών," και "Προτεραιότητα."
・Η τελευταία ημερομηνία τροποποίησης (<lastmod>) λαμβάνεται σε Παγκόσμια Συντονισμένη Ώρα (UTC).・Για παράδειγμα, η ώρα της Ιαπωνίας προσθέτει 9 ώρες στην εμφανιζόμενη ώρα.
- Βήματα Εγκατάστασης:
- Προετοιμάστε έναν κατάλογο (φάκελο) με ένα όνομα όπως "sitemap."
- Αντιγράψτε τον κώδικα παρακάτω και επικολλήστε τον στον επεξεργαστή σελίδας σας.
- Ακολουθήστε τα σχόλια στον κώδικα για να αντικαταστήσετε κάθε στοιχείο με περιεχόμενο που ταιριάζει με τις συνθήκες σας.
- Ονομάστε το αρχείο, για παράδειγμα, 'sitemapgenerator.php,' και αποθηκεύστε την επεξεργασμένη σελίδα με την επέκταση '.php', όχι '.html.'
- Ανεβάστε τον στον διακομιστή του ιστότοπού σας. Αν μπορείτε να έχετε πρόσβαση στη σελίδα και να δείτε ένα οθόνη παρόμοια με αυτή που φαίνεται παρακάτω, η δημιουργία είναι επιτυχής.
* Δοκιμασμένο σε ένα περιβάλλον ανάπτυξης με περίπου 20.000 σελίδες, το μέγεθος του αρχείου είναι περίπου 6MB (επιλέγοντας όλα τα διαθέσιμα στοιχεία στις ρυθμίσεις) και χρειάστηκε περίπου 3 δευτερόλεπτα.【Τύπος περιλαμβάνοντας τμήμα MTML】【Τύπος με μόνο τμήμα PHP】
- Ανοίξτε το αποθηκευμένο "αρχείο XML" στο πρόγραμμα περιήγησής σας για να το ελέγξετε, ή κατεβάστε το αποθηκευμένο αρχείο ".xml" για να το ελέγξετε, και αν δημιουργηθεί σωστά, εγγραφείτε το στο Google Search Console Bing Webmaster Tools και άλλα.
* Αν το μέγεθος του αρχείου είναι μεγάλο, ενδέχεται να μην είναι δυνατή η ανοιγμα του σε ένα πρόγραμμα περιήγησης. Κατεβάστε το αρχείο ".xml" από το διακομιστή ιστού για επιβεβαίωση.* Ανάλογα με το πρόγραμμα περιήγησης, ενδέχεται να μην εμφανίζεται σωστά όταν ανοίγετε.* Αν το ανοίξετε σε ένα πρόγραμμα περιήγησης, το "Δήλωση XML" στην πρώτη γραμμή ενδέχεται να μην εμφανίζεται.
- Εάν το χρησιμοποιήσετε για πρώτη φορά, βεβαιωθείτε για τη σωστή δημιουργία και ελέγξτε για περιττά στοιχεία.
- Αν αντιμετωπίσετε ένα "Σφάλμα κωδικοποίησης" κατά την πρόσβαση στη σελίδα, ενδέχεται να οφείλεται σε συγκεκριμένους χαρακτήρες.
* Οι κωδικοί απόδρασης μπορούν να αντιγραφούν κάνοντας κλικ.
- Όταν επαληθεύσαμε αυτό σε ένα περιβάλλον δοκιμής, όταν δεν καθορίστηκαν αποκλεισμοί, βρέθηκε ένας κατάλογος όπως το "sys", ο οποίος δεν χρησιμοποιείται ως κατάλογος σελίδων στον ιστότοπο αυτό. Αν επιβεβαιώνετε, παρακαλούμε καθορίστε το όνομα του καταλόγου στο στοιχείο 'Αποκλεισμός καταλόγων', για παράδειγμα, "$excludeDirectories = ['sys']".
Εναλλακτικά, δοκιμάστε να καθορίσετε κάτι όπως "$excludeMetaTags = ['NOINDEX']" στην ενότητα "Αποκλεισμός Meta Tags". Ο παρακάτω κώδικας PHP χρησιμοποιεί "NOINDEX" ως την προεπιλεγμένη ρύθμιση.
Χαρακτήρας Κωδικός Απόδρασης Ampersand&➡️&Single Quote‘➡️'Double Quote“➡️"Greater Than>➡️>Less Than<➡️<
* Η "font-family" στο πρόγραμμα θα πρέπει να προσαρμοστεί ώστε να ταιριάζει με τον ιστότοπό σας, αν χρειαστεί.
Αυτό ολοκληρώνει την εισαγωγή μας στον κώδικα PHP για τον γεννήτορα XML χάρτη.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον κώδικα, ελπίζουμε να επιτύχετε αποτελεσματική εξερεύνηση και ευρετήριση από τις μηχανές αναζήτησης, εξασφαλίζοντας την ομαλή λειτουργία του ιστότοπου.
Αν και υπάρχουν προγράμματα με πληρωμένες λειτουργίες όπως αυτόματες ενημερώσεις, εδώ ο εστίασε στην παροχή βασικής λειτουργικότητας.
Μπορεί να υπάρχουν σφάλματα στη διατύπωση καθώς είναι μετάφραση από την ιαπωνική έκδοση. Ζητάμε συγνώμη για την ταλαιπωρία, αλλά εάν υπάρχει σφάλμα στη διατύπωση στον κώδικα, παρακαλού με διορθώστε τον ή προσαρμόστε τον μόνοι σας.
Η γνώμη σας για τη χρήση αυτού του κώδικα είναι εκτίμηση. Παρακαλούμε σημειώστε ότι δεν μπορώ να ανταποκριθώ σε ερωτήσεις.